Tak

Takbyte & takrenovering i Katrineholm

Hur ofta behöver man byta tak?

Taket är den del av ditt hus som utsätts för störst påfrestning av väder och vind. Ofta täcker inte försäkringar skador som uppkommit på grund av takläckage. Man kan därför spara mycket pengar genom att underhålla taket och takavvattningen regelbundet. Tänk på att mossa på takpannorna gör att vatten stannar kvar och frost spränger pannorna när kylan kommer. Äldre pannor har ibland en skrovlig yta där påväxt lätt stannar kvar, medan nya takpannor har en ytbeläggning som gör att smutsen lättare rinner av taket.

Är det dags att byta tak? Vi besöker er gärna för en kostnadsfri takbesiktning.

Bedömer vi att du behöver byta hela eller delar av taket tar vi, helt kostnadsfritt, fram en offert som är baserad på dina önskemål och behov. Ibland räcker det att byta ut de delar av taket som är skadade och i dåligt skick, men ofta är det lika bra att byta ut hela taket på en gång.

Ett takbyte genomförs på ett par veckor och brukar upplevas som ett rejält lyft för husets utseende, samtidigt som du kan vara trygg med att taket håller i många år.

Tak håller olika länge beroende på material, läge och hur utsatt taket är. Nedan har vi sammanställt olika takmaterial och angett en ungefärlig ”medellivslängd” innan det brukar vara dags att byta.

Här nedan ser du ett axplock av alla takjobb vi utfört.

  1. Takpannor betong eller tegel ca 35 år
  2. Hängrännor och stuprör ca 25 år
  3. Takpapp låglutande / platta konstruktioner ca 20 år
  4. Gummiduk låglutande / platt konstruktioner ca 20 år
  5. Skorsten utan skorstenstopp ca 30 år

Takrenovering är lite av vårt specialområde. Passerar du Katrineholm med omnejd är chansen stor att du ser en prydlig byggställning med vår logo.